Chris, wat er ook is!

Kerken

“It takes a whole church to raise a child”

In 1990 schreef Elze Vlug het boek ‘weid mijn lammeren’. Ze zag de nood onder kinderen en jongeren in de kerk. En wilde de plaatselijke gemeente helpen om de pastorale zorg voor kinderen en jongeren op te zetten en vorm te geven. Daarom is ze samen met Rob Hondsmerk de christelijke kindertelefoon gestart en heeft de Kinder-en Tienerpastoraatcursus opgezet. In de afgelopen jaren is daar ook de ‘implementatie training jeugdpastoraat’ en ‘Local Chris’ bij gekomen. 

Het hart van Chris klopt voor kinderen en jongeren in de knel. Zij verdienen een omgeving, een kerk die voor hen zorgt. Door hen op te merken, de nodige zorg te geven en toe te rusten om zo tot eer van God te kunnen leven. 

Steun

Voor veel van ons werk vragen wij een vergoeding, maar ook is een groot deel van ons werk, zoals Chris online (anonieme- chat, mail & telefoon) volledig afhankelijk van giften van kerken en mensen die het werk ondersteunen. Daarom is je steun van harte welkom!

Anonieme hulplijn.

Chat: Je hebt eenmalig een gesprek met een chatcoach. Bij de chat maak je gebruik van een nickname. Het is volledig anoniem. De chat is dagelijks geopend van 15.00 – 17.00 uur en van 19.00 – 22.00 uur.

Mail: Vind je het fijn om wat langer contact te hebben met één (zelfde) coach? Dan maak je een profiel aan via Chris Connect. Daarna wordt je gekoppeld aan een e-coach die luistert en meedenkt. Door het aanmaken van een profiel weten wij het mailadres niet en is het volledig anoniem.

Wil een jongere liever met ons bellen?
*Op woensdagavond kunnen ze tussen 19.00 en 22.00 uur met Chris bellen via 078 – 63 123 00.

Jeugdpastoraat

Cursus kinder- en tienerpastoraat 
De cursus is speciaal geschikt voor iedereen die actief is in het pastoraat aan jongeren, in het jeugdwerk, of voor degenen die daarin werkzaam willen zijn. De cursus is een mix van theorie en praktijk waarin cursisten een visie op jeugdpastoraat ontwikkelen en in pastorale vaardigheden groeien. 

Implementatie training Jeugdpastoraat 
Hoe zorg je ervoor dat jeugdpastoraat ‘werkt’ in de gemeente? Dat niet elke 3/4 jaar weer het wiel opnieuw uitgevonden moet worden? Tijdens deze training ga je aan de slag om jeugdpastoraat zo vorm te geven dat het past bij jullie eigen plaatselijke gemeente. 

Local Chris 
De implementatie training gevolgd? Chris kan je gemeente blijven ondersteunen door: training in de eigen gemeente, coaching aan het jeugdpastoraat en vertrouwenspersoon te zijn voor jongeren. 

Workshops
Toerusting op een specifiek thema rondom jeugdpastoraat & jeugdwerk,opvoeding of een workshop voor jongeren? Ook daarin willen we graag de kerk dienen. 


Loading...