Zondag van het Jeugdpastoraat 2022

Kinderen en jongeren zijn een belangrijk, essentieel onderdeel van de gemeente. Het is belangrijk dat jongeren dat weten en dat kerken hen dat laten merken. Dat kan bijvoorbeeld op zondag 13 februari, tijdens de Week van het Jeugdpastoraat.

De zondagse samenkomst is een goed moment om kinderen en jongeren eens extra in het zonnetje te zetten. Hieronder zetten we een paar suggesties op een rij hoe je dat zou kunnen doen.

Bidden – Hoe mooi is het voor jongeren als de gemeente met elkaar bidt voor hen! Als voorganger kan je daar natuurlijk eigen woorden aan geven. Je kunt ook gebruik maken van een gebed, wat speciaal voor deze gelegenheid is gemaakt. Je kunt het hier vinden.

Preken – De zondag van het Jeugdpastoraat biedt ook de gelegenheid om in de preek extra aandacht te besteden aan kinderen en jongeren. Er zijn tal van Bijbelteksten die benadrukken hoe waardevol kinderen en jongeren zijn in het Koninkrijk van God. Speciaal voor deze zondag is er een preek samengesteld. Als je inspiratie zoekt voor de preek van deze zondag, kan je daar gebruik van maken. Klik hier om de preek te downloaden.

Zingen – Ook de liedkeuze kan afgestemd worden op de jongeren. In Psalm 139 wordt op een heel bijzondere manier geschreven over een jong leven, wat al vanaf het eerste begin bij God gekend en geliefd is. Daarom is die psalm heel passend voor deze zondag. Een kinderlied wat hier mooi op aansluit is ‘God kent jou vanaf het begin’ of ‘iedereen is anders’

Actie – Om jongeren extra in het zonnetje te zetten, is er de Jeugdpastoraatactie. Door middel van deze actie kunnen jullie invulling geven aan de waardering en dankbaarheid van de gemeente voor de jongeren. Een kleine attentie onderstreept nog eens voor kinderen en jongeren dat ze er toe doen en dat de gemeente om hen geeft. Vanaf eind januari zijn die materialen op deze pagina te vinden.

Heb je zelf suggesties om aandacht te besteden aan de Zondag van het Jeugdpastoraat? Deel ze dan via de social media met de #WvJP en tag Chris in de berichten die je plaatst!

Instagram: @chatmetchris

Facebook: @chatmetchris

Twitter: @chatmetchris

0

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading...