Week van het Jeugdpastoraat: ‘Luisteren is goud’

DORDRECHT – Voor het zesde jaar op rij organiseert Chris de Week van het Jeugdpastoraat. Met deze speciale week wil Chris, onderdeel van Stichting Chris en Voorkom!, kerken inspireren en toerusten bij de zorg voor haar kinderen en jongeren. Deze week van 12 –18 februari wordt geopend met een online kick-off.

Op zaterdag 12 februari 2022 is de kick-off en worden deelnemers bijgepraat over diverse thema’s met betrekking tot het jeugdpastoraat. Mirjam Boogerd, schrijver/ervaringsdeskundige deelt haar verhaal over het verlenen van pastoraat aan kinderen van ouders met psychische problemen. De dag bestaat verder uit een item over studentenpastoraat met Nico van der Voet, een Bijbelstudie over luisteren in de Bijbel en er is muziek.

Zondag 13 februari is de Zondag van het Jeugdpastoraat. Een dag waar elke kerkelijke gemeente uitgedaagd wordt om extra aandacht te geven aan de kinderen en jongeren in de preek, door gebed  en een leuke actie

Vanaf maandag 14 februari wordt de week ingevuld met inspirerende webinars. De onderwerpen variëren van eenzaamheid, het bespreekbaar maken van seksueel grensoverschrijdend gedrag tot gesprekstechnieken in het jeugdpastoraat.

Voor meer informatie over het programma en aanmelden, klik hier.

0

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *