Chris, wat er ook is!

Occultisme

“Occult‟ betekent letterlijk dat iets verborgen of geheim is. In het Occultisme gaat het om kennis of krachten die onzichtbaar en niet zomaar toegankelijk zijn. Occultisme is kennis en kracht van het rijk van de satan.

In de Bijbel worden er gesproken over twee rijken, het rijk van God en het rijk van de Satan. Dat is heel zwart wit en duidelijk, er zijn twee rijken, en er zijn heel duidelijk dingen aan te wijzen zoals glaasje draaien, mediums e.d. die duidelijk niet van God zijn. Maar er is ook veel grijs gebied. En daar zijn de keuzes vaak het lastigst, want wat doe je wel of niet?

Een mooi handvat bij het maken van keuzes is Psalm 1. Hier wordt de vergelijking gemaakt met een boom. De voeding die een boom krijgt, de plaats van een boom, bepaalt of een boom sterk en gezond is en vrucht draagt. Zo is het ook met ons: welke (geestelijke) voeding krijgen wij en geven en gunnen we onze kinderen? Zijn het dingen die hen sterk en geestelijk gezond maken? Dan zullen ze zijn als een sterke en gezonde boom die goede vruchten voortbrengt.


Loading...