Terugblik op de Dag van het Jeugdpastoraat

We kijken terug op een mooie eerste Dag van het Jeugdpastoraat! Met zo’n 120 mensen waren we bij elkaar in Ede. Het idee om het jeugdpastoraat op de kaart te zetten is wat ons betreft meer dan gelukt, zowel op deze manier als via de media. In verschillende gemeenten is er aandacht voor geweest, onder andere via de poster.

Trainer Alise Vleesenbeek was de gastvrouw van de dag en heette iedereen welkom. Frans Koopmans volgde haar op met een Bijbelstudie over Psalm 23 en presenteerde de Psalm als uitgangspunt voor ons denken over jeugdpastoraat. Gedurende de dag waren er diverse workshops, gevolgd door een podiumgesprek met directeur Robert Mazier en Corien Rietberg over haar ervaringen met jeugdpastoraat.

  

‘Ga voor de relatie’
Corien Rietberg, actief in de Nederlands Gereformeerde Kerk in Ede, heeft samen met Corjan Matsinger het handboek voor kinder- en tienerpastoraat geschreven. Haar tip voor een succesvol jeugdpastoraat: “Ga voor de relatie! Pas dan kun je dat stapje verder gaan.”

Van een aantal bezoekers kregen we leuke reacties, zoals ‘ga zo door!’ en ‘ik ga het zeker anderen aanraden’. Suggesties voor een volgende keer waren er ook. Daar gaan we mee aan de slag!

Lees ook: ‘Jongeren in de kerk bereik je pas als je oog voor ze hebt’ (Nederlands Dagblad)

14

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *