Tape 6 – kant A – 13 Reasons Why

REASON 11

De Netflix-hit ’13 Reasons Why’ is een razend populaire serie onder jongeren. De serie vertelt het verhaal van Hannah Baker, een meisje dat net zelfmoord heeft gepleegd. De mensen die haar hebben gekwetst krijgen een doosje met dertien cassettebandjes toegestuurd. Op deze bandjes vertelt ze de redenen van haar zelfmoord. Vanaf woensdag 17 mei delen we 13 concrete tips (elke dag één, per aflevering) naar aanleiding van de serie, waar je als volwassene mee aan de slag kunt gaan. Vandaag is dat aflevering 11, over relaties.

Netflixaankondiging
Clay en Hannah groeien naar elkaar toe. Terwijl Clay en Tony de hele nacht naar zijn tape luisteren en treuren, lopen de spanningen op bij Bryce thuis.

Thema: relaties
In tegenstelling tot de vorige tape waarin iemand een ongeluk overkomt, vindt Hannah dat ze in deze tape zelf een verkeerde beslissing neemt. Het is de beslissing om naar het feestje van Jessica te gaan. Daar op het feestje draaien Clay en Hannah een tijdje om elkaar heen. De onderlinge spanning en het plezier zijn zichtbaar aanwezig. Wanneer ze uiteindelijk boven op bed liggen te zoenen, genieten ze hier beiden van. Hannah droomt even over een gelukkige toekomst, totdat  de heftige beelden terugkomen van eerdere gebeurtenissen. Door deze beelden kan Hannah de aanwezigheid van Clay niet meer verdragen en jaagt zij hem ruw weg.

Tip

  • Een positieve, liefdevolle sfeer thuis is belangrijk als voorbeeld. Maar opvoeden vraagt ook om concrete gesprekken met kinderen over seks. Als kinderen geen vragen stellen over seksuele onderwerpen is het van belang dat het initiatief van de ouders komt.
  • Seksuele opvoeding is meer dan vertellen hoe seksualiteit (technisch) werkt. Een tiener/jongere mag leren hoe je een relatie opbouwt en hoe seksualiteit daar een plek inneemt. Praat je wel eens over verliefd zijn, verkering hebben en het opbouwen van een stabiele relatie met een tiener/jongere?
  • Kijk samen met een tiener naar een romantische komedie. Ga samen op zoek naar de seks in deze film en bespreek dit.

‘Een deel van me zei: ga asjeblieft niet weg. Maar je ging weg, zoals ik je zei. Waarom ging je weg? Dat was het ergste ooit.’ – Hannah Baker

Lees alle tips naar aanleiding van de serie terug op www.chris.nl/13reasonswhy

4

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading...