Chris, wat er ook is!

Tape 3 – kant A – 13 Reasons Why

REASON 5

De Netflix-hit ’13 Reasons Why’ is een razend populaire serie onder jongeren. De serie vertelt het verhaal van Hannah Baker, een meisje dat net zelfmoord heeft gepleegd. De mensen die haar hebben gekwetst krijgen een doosje met dertien cassettebandjes toegestuurd. Op deze bandjes vertelt ze de redenen van haar zelfmoord. Vanaf woensdag 17 mei delen we 13 concrete tips (elke dag één, per aflevering) naar aanleiding van de serie, waar je als volwassene mee aan de slag kunt gaan. Vandaag is dat aflevering 5, over het thema homoseksualiteit.

Netflixaankondiging
Hannah en Clay raken bevriend tijdens het schoolfeest, maar de stemming wordt bedorven door een vervelend gerucht. Clay neemt Courtney mee naar Hannahs graf.

Thema: homoseksualiteit
Eigenlijk is dit thema niet Hannahs thema. Maar uiteindelijk wordt zij er wel de dupe van. Homoseksualiteit lijkt in 2017 een behoorlijk geaccepteerd thema te zijn. Voor Courtney zou dat het zeker moeten zijn, aangezien zij door twee vaders is opgevoed. Maar juist dát is voor haar de reden om niet onder ogen te willen zien dat ook haar liefdesvoorkeur uitgaat naar hetzelfde geslacht. Ze wil niet meer anders zijn, ze wil opgaan in de groep. Als er een reden is om haar geaardheid ter discussie te stellen, doet ze er alles aan om dat te weerleggen. Helaas voor Hannah, maar Courtney weerlegt het door Hannah in het negatieve daglicht te zetten. Hannah wordt gebruikt als Courtneys schild, om haar homoseksualiteit te bedekken.

Tip

  • Wanneer een tiener/jongere aangeeft homofiele gevoelens te hebben, denk je al snel: wat vind ik daar eigenlijk van? Probeer die gedachte eens los te laten en stel die vraag letterlijk maar aan hem of haar: wat vind je er van? Hoe voel je je? Bijna iedereen vindt anders zijn in eerste instantie helemaal niet leuk. Echte acceptatie en interesse van iemand anders kan daarbij helpend zijn.

‘Je mag mijn leven niet verkloten omdat je jezelf niet mag.’ – Hannah Baker

Lees alle tips naar aanleiding van de serie terug op www.chris.nl/13reasonswhy

4

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading...