Chris, wat er ook is!

‘Tape 1, Kant B’ – 13 Reasons Why

REASON 2

De Netflix-hit ’13 Reasons Why’ is een razend populaire serie onder jongeren. De serie vertelt het verhaal van Hannah Baker, een meisje dat net zelfmoord heeft gepleegd. De mensen die haar hebben gekwetst krijgen een doosje met dertien cassettebandjes toegestuurd. Op deze bandjes vertelt ze de redenen van haar zelfmoord. Vanaf woensdag 17 mei delen we 13 concrete tips (elke dag één, per aflevering) naar aanleiding van de serie, waar je als volwassene mee aan de slag kunt gaan. Vandaag is dat aflevering 2, over het thema vriendschap.

Netflixaankondiging
Hannah raakt bevriend met Jessica en Alex, twee andere nieuwe leerlingen. Justin komt niet op school en Hannahs moeder doet een verontrustende ontdekking.

Thema: vriendschap
In deze aflevering ontstaat een bijzondere vriendschap, wat vanaf het eerste moment echt een verwantschap is. Het is een band die Hannah op dit moment heel hard nodig heeft en waar ze veel waarde aan hecht. Diepe herkenning bindt twee meisjes samen, wat zich even later uitbreidt naar een drietal met het gezamenlijke motto ‘Fuck my life’. Juist nare gevoelens die gedeeld worden, kunnen tieners heel diep aan elkaar hechten. Deze kostbare vriendschap gaat in de serie na een tijd in een splitsecond verloren wanneer er over iets belangrijks gelogen wordt. Het brengt onzekerheid in Hannahs leven omdat ze niet zeker is waarom ze zo’n goede vriendschap is kwijt geraakt.

Tips

  • Je kunt tieners helpen om hun vriendschappen te onderhouden. Ze hebben de neiging om zwart-wit te denken en te reageren. Boos zijn mag. Aan jou de taak, als je op de hoogte bent van een verbroken vriendschap, om een tijdje later eens te vragen hoe het nu is met de vriendschap. Vaak vinden ze het jammer wanneer een vriendschap kapot is gegaan, maar weten ze ook niet goed hoe ze het goed moeten maken.

‘We waren wat we op dat moment nodig hadden.’ – Hannah Baker

Lees alle tips naar aanleiding van de serie terug op www.chris.nl/13reasonswhy

3

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading...