Succesvolle ‘Anti Pest Club’ komt met nieuw seizoen

In een gloednieuw seizoen van de ‘Anti Pest Club’ gaat presentatrice Anne-Mar Zwart opnieuw de strijd aan tegen pesten in de klas. Het programma brengt een bezoek aan basisschoolklassen waar wordt gepest. De ‘Anti Pest Club’ wil er samen met de hele klas voor zorgen dat de sfeer verandert en iedereen in de klas met plezier naar school gaat. In 2016 is het programma bekroond met een TV-beeld voor Beste Jeugdprogramma.

De ‘Anti Pest Club’ stelt pesten aan de kaak door de grote groep te belichten. Dit is volgens de presentatrice een bewuste keuze. “Natuurlijk is het goed dat kinderen het voor een ander opnemen, maar in je eentje is dat heel moeilijk. Het probleem wordt echt aangepakt als iedereen meedoet: het is een groepsproces.” En dat betekent niet alleen in de klas, ook in de What’s App groep van de klas gaan de kinderen als groep voor elkaar opkomen. Ook wijst het programma niet naar één of meer pesters in het bijzonder. Iedere leerling heeft een bijzondere rol in de klas en wordt uitgedaagd om zijn verantwoordelijkheid te nemen.

Live vragen stellen
Na iedere aflevering kunnen kijkers terecht bij de anonieme chat van Chris, via www.chatmetchris.nl. Ook kunnen zij presentatrice Anne-Mar, gasten en andere kinderen live vragen stellen over pesten. Dat kan via zapp.nl/antipestclub of via het YouTube-kanaal van de ‘Anti Pest Club’.

Zapp Tegen Pesten
De ‘Anti Pest Club’ maakt onderdeel uit van de themaweek Zapp Tegen Pesten. Van 18 tot en met 24 september staat NPO Zapp, samen met haar kijkers, op tegen pesten. Aan de start van een nieuw schooljaar stellen Zappers zichzelf en kinderen hardop de vraag: wat doe jij tegen pesten? Wat kún je er eigenlijk tegen doen? De themaweek Zapp Tegen Pesten sluit online en op tv aan bij de landelijke Week Tegen Pesten en maakt het thema bespreekbaar.

18

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *