Chris, wat er ook is!

Studie avond Jeugdpastoraat kindermishandeling en misbruik gaat online!

Mishandeling en misbruik is een relevant thema als je met jongeren optrekt. Juist als je werkzaam bent in het jeugdwerk en hart hebt voor kinderen en tieners ben jij degene die voor hen een veilige plek kan zijn.  Wil je hier meer over weten, wat de signalen zijn, je verdiepen in de impact ervan en wil je handvatten over hoe adequaat om te gaan met dit thema. Van harte welkom op onze studieavond(en).
Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus zijn de workshops online te volgen op:
maandag 23 november 2020
dinsdag 24 november 2020.

Deelnemen aan de workshops is gratis.

PROGRAMMA:

De week voor de workshops ontvangt iedere deelnemer een video met een inleiding op het thema kindermishandeling en de kerk. Een intro op het thema en waar op door wordt gebouwd tijdens de workshops.

ALGEMENE INFORMATIE:
Datum: 23 & 24 november 2020
Locatie: Online( via link in de mail)
Aanvang workshop ronde 1:  19.30 -20.30
Aanvang workshop ronde 2:  20.45 -21.45
Kosten
: Gratis (na aanmelding via het onderstaande formulier)

Maandag 23 november  :  19.30 – 20.30
Workshop 1 : Grensoverschrijdend gedrag online; sexting; grooming
Internet wordt door jongeren gebruikt om informatie (over seks) op te zoeken en heeft een functie in de zoektocht naar de eigen (seksuele) identiteit. Door internet hebben tieners er een online schoolplein bijgekregen waar ze kunnen experimenteren met flirten, verliefdheid, relaties en seksualiteit. Maar wat als het misgaat? Hoe reageer je als omgeving?

Maandag 23 november  :  20.45 – 21.45 
Workshop 2:  In gesprek met kinderen en tieners over kindermishandeling
Praten over nare dingen die jongeren overkomen kan heftig zijn. Niet alleen voor de jongere maar ook voor jou als volwassenen. Deze gesprekken zijn niet de makkelijkste gesprekken, hoe ga je dit soort gesprekken aan? En wat hebben kinderen en jongeren nodig in deze gesprekken?

Dinsdag 24 november  :  19.30 – 20.30
Workshop 3: Signaleren
Signaleren, heel belangrijk! De praktijk wijst het uit dat het lastiger is dan in de theorie. Soms heb je een onderbuikgevoel, of je weet niet zeker of het signalen zijn. Signaleren blijkt ingewikkeld. Wat heb je nodig om goed te signaleren? En wat doe je met signalen?

Dinsdag 24 november  :  20.45 – 21.45
Workshop 4: De meldcode en veilige kerk
Hoe kan de kerk veilig zijn voor kinderen en tieners? Hoe gaan we veilig met elkaar om? Iedereen heeft behoefte aan erkenning, gezien worden en geliefd zijn. Of je nu jong of oud ben, rijk of arm, hoogopgeleid of niet. Die behoefte maakt ons kwetsbaar. En kwetsbaarheid verdient bescherming. Hoe kun je kwetsbaar zijn in de kerk, en toch beschermd worden tegen grensoverschrijdend of kwetsend gedrag?

AANMELDEN:

Klik hier om je aan te melden voor de toerustingsavond.

Aanmelden

Loading...