‘Misbruikt’: Toerustingsavond over de impact van seksueel misbruik

Donderdag 23 november, om 19.30 uur
Hoofdstraat 260 – Driebergen Rijsenburg

Ook binnen het jeugdwerk in de kerk kom je kinderen en jongeren tegen die misbruikt worden, of die hiermee te maken hebben gehad. Wil je meer weten over wat de signalen zijn, wil je je verdiepen in de impact van seksueel misbruik en wil je handvatten over hoe adequaat om te gaan met dit thema binnen het jeugdwerk en het jeugdpastoraat? Kom dan naar de toerustingsavond ‘Misbruikt’, op donderdag 23 november in Driebergen-Rijsenburg. De toegang van deze avond is gratis, na aanmelding via het onderstaande registratieformulier.

Programma
19.15 Inloop met koffie en thee
19.30 Informatief gedeelte over jeugdpastoraat en misbruik onder kinderen, tieners en jongeren, zowel in als buiten de kerk.
20.00 Pauze
20.15 Workshopronde 1
21.00 Workshopronde 2
21.45 Afsluiting

Workshoprondes
1. Veilig jeugdwerk in de kerk I Robert Mazier
Robert Mazier geeft in deze workshop een overzicht van de mogelijkheden voor een veilig jeugdwerk. Denk daarbij aan voorzorgsmaatregelen, zoals een vertrouwenspersoon, een gedragscode, maar ook aan gespreksvormen en de cultuur in de gemeente. Aan het eind van deze workshop heb je een top 3 van acties die je kunt ondernemen voor een veilig jeugdwerk.

2. In gesprek met tieners en jongeren over misbruik I Evertine Krabbe
Wanneer je als jeugdwerker een vertrouwensband hebt met een kind kan het zijn dat een kind, tiener of jongere zijn verhaal met je deelt. Meestal is dit onverwachts. Wat doe en zeg je dan? Tijdens deze workshop leer je hoe je zorgvuldig kunt reageren en wat belangrijk is in zo’n gesprek.

3. Het verhaal van een ervaringsdeskundige I Ruth Tanghe
Ruth Tanghe gaat in gesprek met een ervaringsdeskundige over wat de impact is geweest van misbruik en welke rol de omstanders hebben gehad die dit (niet) door hadden. Tijdens deze workshopronde is ook ruim de gelegenheid om met deze ervaringsdeskundige in gesprek te gaan over de uitwerkingen in de praktijk van dit thema.

Download de flyer


Meld je aan door het onderstaande formulier in te vullen.


[contact-form-7 id=”1649″ title=”Aanmeldingsformulier Misbruikt”] 38

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *