Meld je aan voor de cursus Kinder- en Tienerpastoraat

De cursus Kinder- en Tienerpastoraat, de must do voor alle jeugdleiders, jeugdouderlingen en iedereen die werkt met jongeren. Vanuit een expliciet christelijke visie toegerust worden bij de zorg voor kinderen en tieners.

Aanmelden

Doelgroep
Heb jij een hart voor jongeren? Dan is deze cursus misschien iets voor jou! De cursus is speciaal geschikt voor degenen die actief zijn in het pastoraat aan jongeren, in het jeugdwerk, of voor degenen die daarin werkzaam willen zijn. Ook is de cursus geschikt voor degenen die het jeugdpastoraat in hun eigen kerk/gemeente willen opzetten.

Doel
Na afloop van de cursus:
1. Heb je inzicht in de leefwereld van kinderen en tieners;
2. Heb je tools in handen gekregen hoe zij met kennis van die leefwereld binnen de kerkelijke gemeente kinderen en tieners kunnen begeleiden bij een gezonde (geloofs)ontwikkeling;
3. Weet je wat je kan doen als bij een jongere de gezonde (geloofs)ontwikkeling in de knel komt;
4. Ken je de grenzen van jouw eigen mogelijkheden en weet je wanneer je moet doorverwijzen naar professionele hulpverlening.

Inhoud
Elke cursusdag bestaat uit een onderdeel ‘theorie/instructie’ en een onderdeel waar aan de hand van casussen de vertaalslag wordt gemaakt van de theorie naar de praktijk. De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Ontwikkeling, leefwereld & Social media
 • Visie Kinder- & tienerpastoraat
 • Gesprekstechnieken jeugdpastoraat
 • Specifiek jeugdpastoraat
 • Geloofsvragen
 • De veilige kerk
 • Seksualiteit & veiligheid
 •  Kopp Kinderen(Kinderen met Ouders met Psychische Problemen) & kinderen van gescheiden ouders
 • Kindermishandeling
 • Zelfbeschadiging
 • Rouw, verdriet en levensvragen
 • Kinderen met een kenmerk

Meer lezen over de inhoud van de lessen

Data seizoen 2024-2025
De KTP-cursus omvat 8 ½ zaterdagen in Dordrecht. Bij genoeg aanmeldingen gaat in Deventer de cursus in twee te volgen delen van 8 zaterdagen van start. Het is mogelijk om alleen deel A, of deel A en B te volgen.

Dordrecht
2024-2025
Deventer
2024-2025
September
Oktober  5
November  9 A 23
December  7 A 14
Januari 2024 11 A 18
Februari  1 A 15
Maart  15 B 22
April  5 B 12
Mei  10 B 24
juni  14 B 21

Studielast
Van elke cursist wordt verwacht dat hij/zij de artikelen uit de Reader die bij elk cursusonderdeel horen voorafgaand aan de cursusdag gelezen heeft. De inhoud ervan wordt door de trainers betrokken bij het geven van de cursus. Ook wordt van de deelnemers verwacht dat zij voorafgaand aan de cursusdag de relevante huiswerkopdrachten gemaakt heeft. Aan het einde van de cursus krijgen de deelnemers een certificaat uitgereikt.

Meer lezen over de inhoud van de lessen? 

Trainers
De cursus Kinder-  en tienerpastoraat wordt gegeven door medewerkers van Chris zelf en door externe deskundigen op het gebied van kinderen en tieners.

Kosten
De kosten voor het deelnemen aan de cursus bedragen € 465,- per persoon (235 euro deel A, 230 euro deel B) Bij aanmelding betaalt u door middel van een factuur. Inbegrepen bij het cursusbedrag zijn de reader en koffie en thee. Lunch is niet inbegrepen.

Aanmelding
Klik hier om je aan te melden voor de cursus. Voor meer informatie kun je mailen naar cursus@chris.nl of bellen naar: (085) 0404850.

Aanmelden Download de folder 84

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *