Chris, wat er ook is!

Meld je aan voor de cursus Kinder- en Tienerpastoraat

Kinderen en tieners groeien op in turbulente tijden. Veel komt er op hen af! En er wordt nogal wat van hen verwacht. Op school, in het gezin, de kerk, de sportclub, enzovoorts. Voor sommige kinderen loopt de druk soms hoog op. Hoe kunnen wij onze kinderen en tieners helpen bij de vele keuzes die zij moeten maken? Hoe kunnen wij hen wapenen? Wat hebben zij nodig, én: wat hebben wij als opvoeders nodig?

Aanmelden

Al enkele decennia organiseert Chris de cursus Kinder- en Tienerpastoraat. Hiermee willen we kerken en gemeenten vanuit een expliciet christelijke visie praktisch ondersteunen bij de zorg voor haar kinderen en tieners. Honderden deelnemers hebben in de loop van de jaren de cursus gevolgd.

Doelgroep
Heb jij een hart voor jongeren? Dan is deze cursus misschien iets voor jou! De cursus is speciaal geschikt voor degenen die actief zijn in het pastoraat aan jongeren, in het jeugdwerk, of voor degenen die daarin werkzaam willen zijn. Ook is de cursus geschikt voor degenen die het jeugdpastoraat in hun eigen kerk/gemeente willen opzetten.

Doel
Na afloop van de cursus:
1. Hebben de cursisten inzicht in de leefwereld van kinderen en tieners;
2. Hebben de cursisten tools in handen gekregen hoe zij met kennis van die leefwereld binnen de kerkelijke gemeente kinderen en tieners kunnen begeleiden bij een gezonde (geloofs)ontwikkeling;
3. Weten de cursisten wat zij kunnen doen als een gezonde (geloofs)ontwikkeling in de knel komt;
4. Kennen de cursisten de grenzen van de eigen mogelijkheden en weten zij wanneer zij moeten doorverwijzen naar professionele hulpverlening.

Inhoud
Elke cursusdag bestaat uit een onderdeel ‘theorie/instructie’ en een onderdeel waar aan de hand van casussen de vertaalslag wordt gemaakt van de theorie naar de praktijk. De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Dag 1: Ontwikkeling, leefwereld & Social media
  • Dag 2: Visie Kinder- & tienerpastoraat
  • Dag 3: Communicatie met kinderen en tieners & Pastoraal traject
  • Dag 4: Geloofsopvoeding & De veilige kerk
  • Dag 5: Seksualiteit & relatievorming
  • Dag 6: Kopp Kinderen(Kinderen met Ouders met Psychische Problemen) & kinderen van gescheiden ouders
  • Dag 7: Kindermishandeling & Zelfbeschadiging
  • Dag 8: Rouw, verdriet en levensvragen & kinderen met een kenmerk
  • Dag 9: Presentaties & afronding

Data seizoen 2019-2020
De KTP-cursus omvat 8 ½ zaterdagen. In Dordrecht start de volledige cursus en in Houten start deel 1 van de cursus. Het eerste deel van de cursus zijn de eerste 4 dagen.

Dordrecht
2019-2020
Houten
2020
Dordrecht
2020-2021
Houten
deel B
September 5
Oktober  5 10 3
November  2 14 7
December  7 12 12
Januari  11 16 9
Februari  1 8 6
Maart  7 14 6
April  4 18 10
Mei  9 16 8
juni  6 12

Studielast
Van elke cursist wordt verwacht dat hij/zij de artikelen uit de Reader die bij elk cursusonderdeel horen voorafgaand aan de cursusdag gelezen heeft. De inhoud ervan wordt door de trainers betrokken bij het geven van de cursus. Ook wordt van de deelnemers verwacht dat zij voorafgaand aan de cursusdag de relevante huiswerkopdrachten gemaakt heeft. Aan het einde van de cursus krijgen de deelnemers een certificaat uitgereikt.

Trainers
De cursus Kinder-  en tienerpastoraat wordt gegeven door medewerkers van Chris zelf en door externe deskundigen op het gebied van kinderen en tieners.

Kosten
De kosten voor het deelnemen aan de cursus bedragen € 395,- per persoon. Bij aanmelding betaalt u door middel van een factuur. Inbegrepen bij het cursusbedrag zijn de reader en koffie en thee. Lunch is niet inbegrepen.

Aanmelding
Klik hier om je aan te melden voor de cursus. Voor meer informatie kun je mailen naar cursus@chris.nl of bellen naar: (085) 0404850.

Aanmelden Download de KTP-folder 84

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading...