Chris, wat er ook is!

LEV!

LEV! is het unieke weerbaarheidsproject van Chris, wat er ook is. Met LEV! wil Chris jongeren helpen stevig in hun schoenen te staan in een wereld waar zoveel keuzemogelijkheden zijn en waar zoveel op hen afkomt. LEV! is een totaalconcept met verschillende onderdelen. 

LEV2live is een tweedaags weerbaarheidsprogramma dat jonge mensen uitdaagt om na te denken over wie ze zijn, waar ze voor staan en waar ze naartoe willen. Het laat jongeren ervaren dat ze kostbaar zijn, en anderen ook! Vanuit die overtuiging ontdekken ze waardevolle principes en krijgen ze praktische tips op terreinen als media, gamen, verslaving, pesten en seksualiteit.

Eendaagse deelprogramma”s

  • LEV2choose, over risicogedrag; durf zelf te kiezen.
  • LEV2be, over zelfbeeld en puberteit; durf jezelf te zijn
  • LEV2do, over de sfeer in de groep en pestaanpak; durf goed te doen

Het programma is geschreven voor jongeren in groepsverband vanaf elf jaar. LEV! prikkelt jongeren om een eigen mening te vormen. Ze ontdekken belangrijke principes door middel van uitdagende werkvormen, filmpjes, denktriggers, confronterende situaties, stellingen en rollenspellen, onder leiding van deskundige trainers. Bovendien leren ze vaardigheden die hen helpen om verantwoorde keuzes te maken en problemen te voorkomen. Het programma heeft vaste onderdelen, maar heeft ook uitgebreide keuzemogelijkheden om het goed te laten aansluiten bij specifieke situaties of thema’s in de betreffende groep.

Download hier de:


Reacties na een LEV!-uitvoering
Beste trainers van het LEV Weerbaarheidsprogramma,
ik wil jullie bij deze bedanken en complimenteren voor het mooie programma wat jullie in groep 8 van CBS De Parel in Strijen hebben gedraaid afgelopen maandag en dinsdag. Het heeft zeker iets teweeg gebracht bij mijn dochter en de andere kids in de klas. Ik hoorde van zowel kinderen als ouders goede berichten.

Ik ben zelf bij de ouderavond geweest en wil in het bijzonder complimenten geven aan de meid die ons op een prettige manier vertelde en liet zien hoe het programma in elkaar zat en waar de kinderen mee bezig zijn geweest. Door haar manier van benaderen was er interactie met ons als ouders. Ze creëerde bovendien ruimte voor onderlinge discussie en het uitwisselen van ervaringen. Dit alles op een prettige manier. Onze dochter is de eerste puber binnen ons gezin. Ik ben heel wat wijzer geworden door de avond, niet zo zeer veel nieuwe dingen gehoord, maar wel veel o ja momentjes en een bevestiging van hoe ik tegen de aankomende tijd aankijk, daarnaast ook heel wat dingen nog om eens te overdenken hoe wij daar eigenlijk in staan, dus….kortom,  heel erg bedankt en we bidden jullie veel zegen en Gods wijsheid toe met het belangrijke werk dat jullie (met vele vrijwilligers) doen! Groetjes, Liselotte HitzerdWil je als vrijwilliger meehelpen aan LEV!-trainingen?

Misschien is het dan wat voor jou om co-trainer te worden! Je gaat dan als vrijwilliger mee me een trainer naar LEV!-trainingen. Ben je geïnteresseerd, mail naar info@chris.nl


Loading...