Chris, wat er ook is!

Online Training Basis Jeugdpastoraat Maart 2022

Geen enkele tijd heeft ooit zo duidelijk gemaakt dat er aandacht en zorg nodig is voor
kinderen en jongeren.
Vind jij ook dat de kerk hier een rol in heeft en wil jij hier werk van maken?
Pak dan nu je kans om in maart de online basis training jeugdpastoraat
te volgen.
Na vier dinsdagavonden heb jij de basistools in handen om aan de slag te gaan in de eigen gemeente!

De lessen van de training worden online gegeven. Elke les bestaat uit een onderdeel theorie en een onderdeel waar aan de hand van casussen de vertaalslag wordt gemaakt van de theorie naar de praktijk.

Ter voorbereiding op elke les wordt van u verwacht artikelen uit de reader te lezen en de huiswerkopdracht te maken. 

Thema’s

  • Kinderen en Tieners
  • Jeugdpastoraat
  • Gesprekstechniek Jeugdpastoraat
  • De veilige kerk

Data en tijd

Dinsdagavond: 8 – 15 – 22 – 29 maart 2021
Van 19.30- 22.00 uur

Kosten

100,- euro per cursist

‘Les: Kinderen en tieners’

Wie zijn de kinderen en de tieners uit jouw kerk. Waar ontmoet je ze? In elke periode van het leven hebben kinderen en jongeren andere zorg en aandacht nodig. Met elke leeftijdsgroep heeft de gemeente een ander contact, spelen er ook andere problemen en zijn er daarmee ook andere uitdagingen voor het jeugdpastoraat.

‘Les: Jeugdpastoraat in de gemeente’

Tijdens deze lesdag staat de visie op  jeugdpastoraat centraal en hoe er praktisch handen en voeten aan jeugdpastoraat gegeven kan worden, door de gemeente, jeugdwerkers en een team . Pastoraat is niet los te maken van de eigen persoon, daarom is er ook aandacht voor de rol van de cursist in het geheel van jeugdpastoraat in de gemeente.

Les: Gesprekstechnieken Jeugdpastoraat

Het gesprek met kinderen en tieners. Hoe doe je dat? Waarom is een gesprek met hen zo veel anders dan met een volwassene? Om aan te sluiten bij de situatie van kinder- en tieners moet men beschikken over een aantal vaardigheden die door oefening eigen zullen worden gemaakt.

Les: Veilige kerk

Veiligheid is daar waar bedreigingen afwezig zijn en waar bescherming is tegen mogelijk gevaar. De kerk is niet alleen veilig als er voldoende protocollen en meldcodes zijn, die overigens heel belangrijk zijn. Maar een veilige kerk is daar waar een veilige cultuur is, waar kinderen en tieners zich geliefd en gekend voelen. In een veilige cultuur is er voortdurend aandacht voor veiligheid, hoe geef je dit vorm? Hoe zorg je ervoor dat de kerk een veilige plek is voor kinderen & tieners?


Loading...