Chris, wat er ook is!

‘Ik raak steeds meer doordrongen van dit werk’

Aad (64) is samen met zijn vrouw vrijwilliger bij Chris: zij bij de telefoon, hij bij de chat. “Nadat ik bij de jeugdclub van onze kerk had ontdekt dat jongeren best positief op mij reageerden, durfde ik het aan om het chatwerk op me te nemen, ook al vond ik dat best spannend.”

“Ik hou van typen en werken met de computer en bij de chat heb je ook iets meer tijd om een antwoord te formuleren dan bij de telefoon, dus de chatdienst past gewoon goed bij me. Heel fijn vind ik dat ik voor dit werk de deur niet uit hoef, maar dat ik thuis kan werken op de dagen die je zelf kunt inplannen. Dus achter de geraniums en tóch bezig!”

Noodzaak
“Nu ik inmiddels een hoop ervaring heb met de chatdienst, raak ik steeds meer doordrongen van de noodzaak ervan. Er zijn zoveel jongeren die met hun probleem bij niemand lijken te kunnen of durven aankloppen. Natuurlijk zijn er ook jongeren die op school van Chris hebben gehoord en eens willen proberen hoe dat is, dat chatten. Nou, dan kunnen ze dit beter bij Chris doen dan bij een andere chatbox.”

Opgenomen in het team
“Per week doe ik nu minimaal één dienst van drie uur. Dan heb ik nog een uurtje werk aan de rapportage van de gesprekken, zodat een van de coaches bij Chris dit kan nalezen. Met mijn tamelijk behoudende Nederlands hervormde achtergrond voel ik me helemaal opgenomen in het Chris-team als we op vijf teamavonden per jaar de gelegenheid krijgen elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en workshops te volgen.”

Wijsheid
“Vraag je je af of de chat ook wat voor jou is? Dan wil ik graag zeggen dat het heel mooi werk is, waarbij we vaak met de jongeren over onze God mogen praten. Ik bid God ook telkens om wijsheid en vaak kan ik Hem achteraf ook danken voor de verhoring daarvan. Als er sprake is van een generatiekloof, moeten we er alles aan doen om die te overbruggen. Jongeren hebben het echt nodig dat volwassenen naar hen luisteren!”

Ook vrijwilliger worden?
Meld je dan snel aan! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

5

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading...