Chris, wat er ook is!

Dag van het Jeugdpastoraat – Downloads

Met zo’n 120 mensen waren we bij elkaar in Ede. Het idee om het jeugdpastoraat op de kaart te zetten is wat ons betreft meer dan gelukt, zowel op deze manier als via de media. In verschillende gemeenten is er aandacht voor geweest, onder andere via de poster. Van een aantal bezoekers kregen we leuke reacties, zoals ‘ga zo door!’ en ‘ik ga het zeker anderen aanraden’. Suggesties voor een volgende keer waren er ook. Daar gaan we mee aan de slag!

Wil jij concreet aan de slag met het verder vormgeven van jeugdpastoraat in jouw omgeving, dan helpen we je graag! De reader geeft handvatten om mee aan de slag te gaan, maar ook kunnen we je helpen via advies en/of toerusting. Een Chris-medewerker kan je bij jou in je gemeente verder op weg helpen. Voor meer verdieping kun je de Cursus Kinder- en Tienerpastoraat volgen.

Downloads

Download hier de hand-outs die tijdens de workshops op de Dag van het Jeugdpastoraat voorbij zijn gekomen.

Opzetten van kinder- en tienerpastoraat in je eigen gemeente (Door: Suzanna Kooistra / Chris)

Je hebt hart voor kinderen en jongeren en je wil graag dat zij worden gezien in de gemeente waar je bij hoort. Hoe ga je dit organiseren? Wat heb je nodig en welke stappen kan je gaan nemen. Wat is het profiel van een pastoraalwerker in de kerk?
Download

Pastoraat in crisissituaties; als de nood het hoogst is (Door: Evertine Krabbe / Chris)
Helaas komen heftige situaties zoals seksueel misbruik, echtscheiding, overlijden of andere moeilijke situaties bijna altijd onverwachts. Ben jij dan voorbereid? Weet je wat je moet doen? Weet je hoe je er voor kinderen & jongeren kunt zijn en wat ze nodig hebben?
Download

(Game)verslaafde jongeren in je gemeente (Door: Henk Schuurman / Chris)
Wanneer spreek je van verslaving en hoe herken je jongeren met een (game)verslaving in je gemeente. Wat is jouw rol als tienerleider of jongerenpastoor. Hoe kunnen we tieners met verslavingsproblematiek helpen?
Download

Het zegenen van kinderen (Door: Erika van der Heijden / Chris)
Wat zegt de bijbel over het zegenen van kinderen en welke plaats heeft dit in onze gemeente. In deze workshop gaan we samen verschillende manier ontdekken om kinderen te kunnen zegenen en hen tot zegen te zijn.
Download

Pastorale begeleiding van jongeren met homofiele gevoelens (Door: Alise Vleesenbeek / Chris)
Als één van de jongere in jouw gemeente zou ontdekken dat hij of zij homofiele gevoelens heeft, wie kan hij of zij in vertrouwen nemen? Hoe creëer je een veilige omgeving? Met alleen de beste bedoelingen red je het niet. Hoe kun je investeren in een relatie met jongeren die worstelen met hun seksuele geaardheid?
Download


Loading...