Download het onderzoek : Ervaringen van predikanten met een veilige cultuur voor kinderen en jongeren in de kerk

In opdracht van Stichting Chris en Voorkom! is er onderzoek gedaan naar de ervaringen van predikanten met betrekking tot het organiseren en borgen van veiligheid en een veilige cultuur voor kinderen en jongeren in de kerk
 
Voor dit kwalitatieve onderzoek zijn respondenten geïnterviewd, zij zijn allen predikant bij een Christelijke gemeente uit verschillende stromingen. Daar zijn verschillende resultaten uit gekomen.
 
Voornamelijk dat predikanten een steeds kleinere rol lijken te hebben bij het jeugdwerk, ook bij de organisatie daarvan. Daarnaast spreken ze de jeugd zelf ook veel minder. Een ontwikkeling die de predikanten niet graag zien, het contact met de kinderen en jongeren vinden ze juist belangrijk en willen ze niet kwijtraken. 
 
Sommige predikanten geven aan dat er niet altijd een veilige cultuur in de kerk is, niet alle thema’s kunnen worden besproken en ook volwassenen in de kerk delen niet makkelijk waar ze mee zitten. Ook denken predikanten dat er niet altijd individuele aandacht is voor de jeugd en dat de jongeren in sommige gevallen niet veel ruimte krijgen om bij te dragen aan de gemeente. Toch zijn er wel jongeren die de predikant of een volwassene uit de kerk in vertrouwen nemen, hoewel er wel het vermoeden is dat er nog veel onder de oppervlakte zit.
 
Bent u benieuwd naar alle resultaten van dit onderzoek laat uw gegevens achter en download de rest van het onderzoek.
 
 
 

Download het onderzoek

0

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *