Chris, wat er ook is!

Cursus Kinder-en Tienerpastoraat start in Dordrecht

De cursus bestaat uit acht zaterdagen. Doel van de cursus is kerken en gemeenten te ondersteunen bij het zien van en omzien naar kinderen en tieners binnen de eigen gemeente.

19

Vanaf oktober 2020 gaat de cursus Kinder- en tienerpastoraat (KTP) weer van start, deze keer in Dordrecht. Chris verzorgt de cursus al enkele decennia. De cursus bestaat uit acht zaterdagen. Doel van de cursus is kerken en gemeenten te ondersteunen bij het zien van en omzien naar kinderen en tieners binnen de eigen gemeente.

“Kinderen en tieners groeien op in turbulente tijden”, zegt Alise Vleesenbeek, werkzaam bij Chris en verantwoordelijk voor de cursus. “Er komt veel op hen af, zowel op school, in het gezin, de kerk, de sportclub, enzovoorts. Maar voor sommige kinderen loopt de druk soms heel hoog op. Met onze cursus willen we kerken en gemeenten ondersteunen bij hoe zij kinderen en tieners kunnen helpen bij de vele keuzes die zij moeten maken.”

De cursus wordt verzorgd door eigen medewerkers van Chris en Voorkom! en door externe deskundigen. In de cursus wordt onder meer ingegaan op thema’s als de (geloofs)ontwikkeling van kinderen en tieners, communicatie, seksualiteit en relatievorming, kindermishandeling en het opzetten van pastorale zorg voor kinderen en tieners. Vleesenbeek: “Wat we graag willen is dat deelnemers aan de cursus na afloop meer weten hoe de leefwereld van kinderen en tieners eruit ziet, dat zij weten hoe zij hen kunnen begeleiden bij een gezonde (geloofs)ontwikkeling en wat zij moeten doen als die ontwikkeling ergens in de knel komt.”

Meer weten? Kijk voor meer informatie op www.chris.nl/ktp.

19

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading...