Chris, wat er ook is!

Chris ziet toename anonieme opvoedvragen

Chris krijgt steeds meer opvoedvragen. De anonieme chat- en connectmogelijkheden van Chris voorzien in een behoefte bij ouders/opvoeders voor wie contact met de reguliere hulpverlening (nog) geen optie is.

Via haar beveiligde portal kunnen opvoeders vragen stellen aan Chris over (problematische) opvoedsituaties. Hierbij worden ze gekoppeld aan een opvoedcoach die anoniem een tijd met hen optrekt. “De stap naar de hulpverlening wordt hoger. Ouders/opvoeders blijken ook niet altijd de mogelijkheid te hebben om in eigen omgeving hulp te zoeken of vragen te stellen als ze in hun eigen leven met opvoedproblemen te maken hebben,” zegt Evertine Krabbe, teamleider bij Chris voor het anonieme chat- en connectaanbod. “We zien dat ouders Chris dan toch in vertrouwen durven nemen. Wat hierin mee kan spelen is dat er nog wel eens een verlegenheid kan bestaan om vragen te stellen over opvoeding. Die verlegenheid kan voortkomen vanuit een gevoel van schaamte, angst voor de gevolgen of voor afwijzing wanneer deze problemen bekend zouden worden.”

De vragen die door opvoeders worden gesteld betreffen onder meer hoe om te gaan met een jong kind dat porno kijkt, hoe om te gaan met vermoedens van seksueel misbruik, hoe om te gaan met pestgedrag op school. Vragen worden ook gesteld door ouders die overwegen te scheiden en zich afvragen hoe ze dat op de beste wijze aan hun kind kunnen vertellen. Of ouders willen advies over hoe om te gaan met grooming (digitaal kinderlokken). Krabbe: “We krijgen zelfs grootouders aan de lijn die zich zorgen maken over de opvoeding van hun kleinkinderen.”

Chris zoekt extra opvoedcoaches
Volgens Krabbe biedt Chris zelf geen hulpverlening: “Het doel van onze anonieme chat- en connectmogelijkheden is om een luisterend oor te zijn, vragen bespreekbaar te maken en waar nodig/mogelijk stimuleren om stap naar de hulpverlening/omgeving te kunnen zetten.” Om op een goede manier de toename van de opvoedvragen te kunnen beantwoorden, is Chris hard op zoek naar extra opvoedcoaches.

8

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading...