Chris, wat er ook is!

Chris verzorgt nazorg Anti Pest Club

Na de succesvolle eerste serie van de ‘Anti Pest Club’ zet presentatrice Anne-Mar Zwart zich deze week opnieuw in om pesten in de klas te stoppen. Het EO-programma, dat eerder dit jaar werd bekroond met een TV-beeld voor Beste Jeugdprogramma, brengt een bezoek aan basisschoolklassen waar gepest wordt. De Anti Pest Club wil er samen met de hele klas voor zorgen dat de sfeer verandert en iedereen in de klas met plezier naar school gaat.

De nadruk ligt niet op de pesters, maar op de grote groep kinderen die toekijkt. Anne-Mar: “We spreken iedereen in de groep aan, want ze moeten samen in actie komen.” Het programma gaat ervan uit dat iedere leerling een bijzondere rol in de klas vervult. “Daarom dagen we iedereen uit om zijn verantwoordelijkheid te nemen. De klas beseft vaak niet dat juist zij een einde aan het pesten kunnen maken door de pesters aan te spreken en voor hun gepeste klasgenoot op te komen.”

Net als vorig jaar verzorgt Chris de nazorg bij het programma, dat tijdens de landelijke Week Tegen Pesten (19 t/m 23 september 2016) wordt uitgezonden. Kinderen worden doorverwezen naar de chat en de Chris Connect, en er wordt onder andere aandacht besteed aan de workshop ‘Samen sta je sterk’.

Bekijk hier alvast de promo van het programma.

6

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading...