Kom in actie met jouw kerk!

Chris lanceert dit jaar het eerste ‘Weekend van het Jeugdpastoraat’, op 16 en 17 maart. Naast de jaarlijkse Dag van het Jeugdpastoraat, die dit jaar op 16 maart in Dordrecht plaats vindt, wil de organisatie alle kerken in Nederland uitdagen om tijdens dit weekend stil te staan bij de zorg en aandacht voor kinderen en jongeren.

“Het is mooi dat we tijdens de toerustingsdag op zaterdag met elkaar nadenken over jongeren en pastoraat, maar het is natuurlijk veel belangrijker dat er lokaal, in verschillende kerken, daadwerkelijk aandacht is voor de kinderen en jongeren”, zegt Suzanna Kooistra, trainer bij Chris. “Daar gebeurt het in de praktijk.”

Gratis download-pakket
Om het thema-weekend vorm te geven, stelt Chris een gratis download-pakket beschikbaar, met daarin een preekopzet, een poster om op te hangen in de kerk, en een format om een Bid-Buddy project te starten. “Volwassenen willen wel oog en aandacht hebben voor kinderen en jongeren, maar zijn vaak zoekende hoe je dat kan doen”, zegt Kooistra. “Met dit project worden gemeenteleden aan een kind of jongere gekoppeld, waar zij voor een langere tijd voor mogen bidden. Op deze manier zorgen zij ervoor dat hun Bid-Buddy zich gezien voelt in de gemeente. Dat kan door een praatje te maken in de kerk, of bijvoorbeeld kaartje te sturen op de verjaardag”.

Deelnemers van het Weekend van het Jeugdpastoraat kunnen zich aanmelden via deze link. Tevens zijn hier de toegangskaarten voor de toerustingsdag op 16 maart in Dordrecht te reserveren.

6

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *