Chatten na de Anti Pest Club: ‘Kword gepest op school’

Uit het EO-weekmagazine Visie (16 t/m 22 september, week 37)

Tijdens de Week tegen pesten is er een gloednieuw seizoen van de Anti Pest Club te zien op NPO Zapp. Zo gauw de uitzending op tv voorbij is, gaan de mensen van stichting Chris aan de slag. Zij zorgen voor online nazorg en chatten met kinderen die vragen hebben over pesten, soms wel honderddertig op een avond.

Pling! Er klinkt een belletje uit de computer van Sophie, vrijwilliger bij de christelijke stichting Chris. Ze krijgt een bericht dat Anne, 12 jaar, wil praten over pesten.
Sophie: ‘Hoi Anne! Welkom op de chat. Ik zie dat je over pesten wilt praten?’
Anne: ‘hoooi! ja, klopt. kword gepest op school … dat duurt eiglijk al 5 jaar.’ Sophie: ‘Joh, wat vervelend voor je! Wil je er meer over vertellen? Wat gebeurt er dan zoal?’
Anne: ‘elke dag zeggen ze vuurtoren tegen mij. toen ze t voor het eerst zeiden vonk t niet zo erg, maar ze blijven t zeggen, kmocht ook niet meer meedoen zeiden ze. omdat ik rood haar heb en das nu elke dag. en sinds kort gaat mn vriendin met de pesters om. dat vink egt heel stom!!’

Luisterend oor
Dit soort chatgesprekken voeren de medewerkers van stichting Chris en Voorkom! vrijwel dagelijks, vertelt Evertine Krabbe (34), teamleider bij Chris. De organisatie biedt kinderen en jongeren een luisterend oor, bemoediging en advies via onder meer chat en e-mail. Al vanaf het eerste seizoen van de Anti Pest Club in 2015 werkt Chris samen met de EO. Via de website van het programma kunnen kinderen rechtstreeks chatten met iemand van Chris. “Na de uitzending zien we een piek op de chat”, vertelt Evertine. “Vorig jaar hadden we op één avond zelfs honderddertig gesprekken. Op een ‘gewone’ avond worden er tussen de twintig en veertig gesprekken gevoerd.”

Lees het volledige artikel verder in het EO-weekmagazine Visie (16 t/m 22 september, week 37)

Bron: EO Visie
Tekst: Linda Stelma

Chatten met Chris? Dat kan elke dag van 15.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 22.00 uur, zowel via je computer als je telefoon. Op woensdagavond tussen 19.00 en 22.00 kun je bellen met Chris via 078 – 63 123 00. Je kunt Chris ook een berichtje sturen via Chris Connect zodat je anoniem kunt mailen met een vaste e-coach.

21

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *