Campagne #prikpositief start tweede ronde trainingen voor jongerenwerkers

De landelijke actie ‘Operatie #prikpositief’ vindt plaats tussen Pasen en Pinksteren onder het motto: samen zetten we positiviteit op de kaart.

UTRECHT/ DORDRECHT 6 mei 2021 – Vanaf 10 mei start #prikpositief een tweede ronde masterclasses rond corona gerelateerde problematiek onder jongeren. Daarnaast start deze maand een landelijke onlinecampagne om vereenzamende jongeren te bereiken.

De campagne #prikpositief is een initiatief van het platform #nietalleen en werd op 11 april gelanceerd. Via wekelijkse challenges worden jongerengroepen uitgedaagd positiviteit in hun omgeving te verspreiden. Tegelijkertijd zijn er masterclasses voor jongerenwerkers en jeugdleiders. Inmiddels doen meer dan tweeduizend jongeren mee die samen honderden positieve acties op de digitale kaart hebben geprikt. Ook hebben bijna honderd jeugdwerkers meegedaan aan de eerste ronde van de aangeboden masterclasses.

Aanleiding voor de campagne waren de sterke signalen dat de coronacrisis grote negatieve impact heeft op jongeren. Die aanleiding is nog altijd onverminderd voelbaar bij de initiatief nemende organisaties. Jan Pieter Verweij, directeur van Stichting Chris en Voorkom!: “Veel activiteiten die voor de sociale ontwikkeling van jongeren belangrijk zijn, staan nog steeds stil. Wij spreken op onze chat nog altijd veel jongeren die eenzaam, somber of zelf suïcidaal zijn. Wij wilden niet afwachten maar samen met andere organisaties de handen uit de mouwen steken.”

In de tweede ronde masterclasses die plaatsvindt tussen 10 en 20 mei krijgen jongerenwerkers en jeugdleiders een gevarieerd aanbod aan trainingen. Zo kunnen ze weer nieuwe inspiratie opdoen en meer handvatten krijgen voor het herkennen en hanteren van problemen als eenzaamheid, moeilijke thuissituaties, concentratieproblemen, enzovoorts.

De trainingen worden online aangeboden in twee masterclasses van acht trainingen en worden verzorgd door professionals van de verschillende organisaties. De trainingen zijn ook los te volgen en zijn kosteloos. Aanmelding kan via www.prikpositief.nl/masterclasses.

Mark de Boer, campagneleider van #prikpositief, noemt de actie “nu al geslaagd”, maar plaatst wel een kanttekening. “Het enthousiasme van de jongerengroepen is geweldig om te zien en geeft nieuwe energie. Maar we realiseren ons dat dit maar een klein deel van de realiteit is. Daarom zoeken we via een onlinecampagne ook contact met die jongere die zich niet meer verbonden voelt en met wie het niet goed gaat. Juist voor hem en haar willen we er zijn en waar mogelijk hulp bieden.”

Operatie #prikpositief (www.prikpositief.nl) is een initiatief van het platform #nietalleen met deelnemende organisaties Jong Protestant, Youth for Christ, MOVE Community, EO BEAM, stichting Chris en Voorkom! en INNOV8 (MissieNederland). De campagne wordt ondersteund door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

0

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *