Brief aan jongerenwerkers-Operatie #prikpositief

Beste jongerenwerker,

De gevolgen van een jaar coronacrisis zijn voor elke jongerenwerker voelbaar: Een jaar lang online jeugdwerk, weinig fysieke jeugdavonden, geen mogelijkheden om leuke activiteiten, zoals kamp en BBQ te organiseren. Daarnaast ook je eigen lockdown werkstress. En dan de cijfers over jongeren en eenzaamheid; een scala aan problemen waarvan de oorzaak bekend is maar waarvoor de oplossing nog ver weg lijkt. Hierdoor voel je je als jongeren werker voortdurend te kort schieten en ligt er een enorme druk op je schouders.
In deze brief vertellen we je graag meer over een nieuw initiatief vanuit het netwerk #nIetalleen. Een initiatief waarmee we jou en jouw jongeren de komende weken een hart onder de riem willen steken en dat jou mogelijkheden biedt iets te doen voor jongeren: Operatie #prikpositief.

Onder het motto ‘samen zetten we positiviteit op de kaart’ worden jeugdgroepen, clubs, scholen en (studenten)verenigingen uitgedaagd concrete, positieve acties te ondernemen die het isolement doorbreken en de wereld om hen heen een beetje mooier maken. Tegelijkertijd bieden we jongerenwerkers – jou dus –  masterclasses aan om corona-gerelateerde problemen te herkennen en te hanteren.

Operatie #prikpositief vindt plaats tussen 11 april en 22 mei.

Daarom onze oproep:  Schrijf jezelf in voor de masterclasses /of mobiliseer je jeugdgroep voor de challenges

In de infopakket  lees je alle details van de actie. Wat kun jij nu al doen?

We hopen en bidden dat jongeren via deze campagne merken dat ze geliefd en gezien zijn en er niet alleen voor staan. Ook hopen we dat er een positieve beweging op gang komt als getuigenis van de liefde en trouw van God voor álle mensen, in slechte en in goede tijden.

Doe je mee? 
Namens #nietalleen en de organiserende partners.

0

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *