28 september – Deskundigheidsbevordering ‘handelingsprotocol kindermishandeling’
Na de training aandachtsfunctionaris veiligheid heb je het handelingsprotocol kindermishandeling gekregen. Een goed document voor een geloofsgemeenschap. Alleen heb je niks aan een protocol als het in de kast ligt of als niet duidelijk is hoe je het protocol kan inzetten. Tijdens de deskundigheidsbevordering gaan we aan de hand van (eigen) casussen het protocol door lopen en bespreken. Zo gaat het protocol meer leven en krijgt het handen en voeten voor de praktijk.

Meer informatie & aanmelden

 

4 oktober – Gratis webinar voor ouders met pubers
Lege voorraadkasten, de slaapkamer vloer is onbegaanbaar en eindeloos onderhandelen over scherm tijd… herkenbaar? Gefeliciteerd jullie hebben een echte puber in huis. 😊 Vind je dit juist een leuke fase of vraag je, je af of het óoit nog over gaat?! Dit webinar is voor alle ‘handen in het haar’ of ‘hoera een puber in huis!’ ouders. We duiken op 4 oktober in de wereld van de puberteit. Je krijgt inzicht in het puberbrein, handvatten wat ze van jou als ouder nodig hebben en tips hoe je met je ‘’1 of 2 lettergrepen-antwoordende-puber’ (saai, ja, ja-ha, nee, zucht) toch echt een leuk en goed gesprek kan voeren.

Meer informatie & aanmelden

 

7 oktober – Start cursus kinder- en tienerpastoraat
Gescheiden ouders, rouw en verlies, zelfbeschadiging. Ook kerken krijgen steeds meer te maken met ingrijpende problematiek rondom de kinderen en tieners in de gemeente. Tijdens de 9-daagse cursus kinder- en tienerpastoraat van Chris kunt u inspiratie, toerusting en motivatie verwachten om in de gemeente bij te dragen in het zien van onze jongeren. De docenten van de cursus geven les vanuit de praktijk, waardoor u eenvoudig de koppeling kunt vinden bij uw eigen gemeente.

Meer informatie & aanmelden

 

12 oktober – Start training aandachtsfunctionaris veiligheid
Vertrouwenspersonen zijn toegerust om vertrouwelijk te spreken over persoonlijke problemen. Maar wat als er ook actie wordt verwacht? Zoals bij grensoverschrijdend gedrag waar jongeren het slachtoffer van zijn. Hoe ga je daar als kerk zorgvuldig mee om? Wie is er bij u bekwaam om dit te begeleiden? We sluiten geen geloofsgemeenschappen uit. Dat betekent dat u op de training andere geloofsgemeenschappen kunt ontmoeten en u van elkaar kunnen horen en leren hoe we zorgen voor een veilige bescherming van onze jongeren.

Meer informatie & aanmelden

 

20 november – Deskundigheidsbevordering ‘in gesprek over kindermishandeling’
Praten over nare dingen die jongeren overkomen kan heftig zijn. Niet alleen voor de jongere maar ook voor jou als volwassenen. Deze gesprekken zijn niet de makkelijkste gesprekken, hoe ga je dit soort gesprekken aan? En wat hebben kinderen en jongeren nodig in deze gesprekken?

Meer informatie & aanmelden 0

Reacties op:

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *