‘Achter de voordeur’ 15-11-2022

Wij willen dat kinderen met liefde en in veiligheid opgroeien. Daarom versterken we professionals, jeugdwerkers, vrijwilligers en aandachtsfunctionarissen-veiligheid om kindermishandeling en huiselijk geweld zo snel en doeltreffend mogelijk aan te pakken. Maar ook oog te hebben voor de veerkracht van kinderen en jongeren.

‘Ik werd niet gehoord, niet gezien en niet gesteund.’ In die zin is alle pijn van jongeren en volwassenen die psychische vormen van kindermishandeling meemaakten, samen te vatten. Het gekleineerd worden, het gescheld, het gebrek aan aandacht en liefde zorgen voor een enorme emotionele pijn en eenzaamheid. En leiden tot gedachten als: ik ben niet goed genoeg. Ik had niet geboren mogen worden. Of: niemand houdt van mij. Emotionele pijn die vaak levenslang voelbaar blijft.

De gevolgen van (psychische) vormen van kindermishandeling zijn vaak groot. Kan je als jeugdwerker, bijdragen aan het voorkomen van die emotionele pijn bij de kinderen en jongeren die het overkomt? Ja, zeker!

Doe mee met de deskundigheidsbevordering op 15 november 2022.

Aanvang 19.30 uur

Adres: via Zoom, de link ontvangt u per mail op 14 november.

0

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *