LEV! Weerbaarheidsinterventie

LEV! is het unieke weerbaarheidsproject van Chris, wat er ook is. Met LEV! wil Chris jongeren helpen stevig op hun benen te zetten in een wereld waar zoveel keuzemogelijkheden zijn en waar zoveel op hen afkomt. LEV! is een totaalconcept met verschillende onderdelen. 

LEV2live
LEV2live is een tweedaags weerbaarheidsprogramma dat jongeren uitdaagt om na te denken over wie ze zijn, waar ze voor staan en waar ze naartoe willen. Het laat jongeren ervaren dat ze kostbaar zijn, en anderen ook! Vanuit die overtuiging ontdekken ze waardevolle principes en krijgen ze praktische tips op terreinen als media, gamen, risicogedrag, grenzen en vriendschappen.

Eendaagse deelprogramma”s

  • LEV2choose, over risicogedrag; durf zelf te kiezen.
  • LEV2be, over zelfbeeld en puberteit; durf jezelf te zijn
  • LEV2do, over de sfeer in de groep en pestaanpak; durf goed te doen

Het programma is geschreven voor jongeren in groepsverband vanaf elf jaar. LEV! prikkelt jongeren om een eigen mening te vormen. Ze ontdekken belangrijke principes door middel van uitdagende werkvormen, filmpjes, denktriggers, confronterende situaties, stellingen en rollenspellen, onder leiding van deskundige trainers. Bovendien leren ze vaardigheden die hen helpen om verantwoorde keuzes te maken en problemen te voorkomen. Het programma heeft vaste onderdelen, maar heeft ook uitgebreide keuzemogelijkheden om het goed te laten aansluiten bij specifieke situaties of thema’s in de betreffende groep.

Om de achterliggende boodschap van een werkvormen goed over te brengen, wordt bij de weerbaarheidsinterventie LEV! gewerkt met de vanuit de BOMB-methode

Bekijk de LEV-brochure hieronder.